úterý 10. června 2014

Těstoviny s tuňákem, olivami, kapary a ančovičkami


























Pro 4 osoby:
400 g těstovin (conchiglie)
1 konzerva tuňáka v oleji (kousky)
2 lžíce kaparů
4 filátka ančoviček
4 lžíce černých oliv
citronová šťáva
hrst bazalky
sůl
čtyřbarevný pepř
parmezán na posypání

Těstoviny si uvaříme dle návodu v osolené vodě. Mezitím si smícháme konzervu tuňáka (i s olejem) s nasekanými olivami, kapary a ančovičkami. Také přidáme dle chuti citronovou šťávu (z cca 1/4 citronu), nasekanou bazalku a lehce opepříme a můžeme dosolit, ale ne moc, protože ančovičky jsou slané samy o sobě. Poté vše promícháme s uvařenými a slitými těstoviny a na závěr posypeme nastrouhaným parmezánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat