pondělí 21. července 2014

Dort s tvarohovým krémem a broskvemi






korpus:
2 vejce
1 hrnek pískového cukru
1/2 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3/4 hrnku mléka

krém:
2 vaničky tučného tvarohu
5 lžic moučkového cukru
1 smetana ke šlehání
1 želatinový ztužovač za studena

dále:
1 kompot broskví
popř. jiné ovoce

Nejprve si připravíme korpus. Celá vejce vyšleháme s cukrem dokud směs nezbělá a poté zašleháme olej. Nakonec přidáme mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva a vyšleháme v konzistentní hmotu. Těsto přelijeme do dortové formy vystlané pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C zhruba 25 minut. Necháme vychladnout.

Ze smetany si vyšleháme tužší šlehačku a poté opatrně spojíme s tvarohem. Ve větší misce si vyšleháme ztužovač se 100 ml vody a poté po částech přidáme tvarohovou šlehačku.

Na korpus navršíme trochu krému, poklademe plátky broskví a poté přikryjeme zbytkem krému. Nakonec ozdobíme ovocem.






Žádné komentáře:

Okomentovat