neděle 15. února 2015

Domácí pizza

























Pro 4 osoby:
těsto:
1 kostka droždí
260 ml vody
1/2 lžičky cukru
500 g hladké mouky
1 vrchovatá lžička soli
1 lžíce oleje (olivový)

sugo:
1 konzerva pizza rajčat
1 rajský protlak
oregáno
bazalka

dále:
mozzarella
prosciutto
žampiony
olivy
kapary
rukola
parmezán


Nejprve si připravíme těsto. Do mísy nalijeme vodu, přidáme cukr a rozdrobíme kostku droždí. Dobře promícháme a přidáme mouku se solí a lehce propracujeme. Nakonec přidáme olej a propracujeme v hladké, vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo zhruba na 1 hodinu.

Poté těsto vyválíme do požadovaného tvaru a ohneme okraje. Potřeme protlakem, navršíme pizza rajčata a posypeme oregánem a bazalkou. Nakonec přidáme surovin dle libosti. Já dělala 2 varianty - žampiony, olivy, kapary, parmezán, mozzarella a prosciutto, mozzarella, rukola a parmezán.

Troubu předehřejeme na maximum (já použila horký vzduch) a pečeme přibližně 10 minut. Ihned konzumujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat