čtvrtek 2. dubna 2015

Tuňáková "pizza" bez mouky




























Na "těsto":
2 bílky
1 tuňák v konzervě ve vlastní šťávě
špetka soli

Dále:
1/2 konzervy loupaných rajčat
sůl
oregáno
olivy
2 žampiony
čerstvá bazalka

Nejprve si připravíme těsto. Bílky vyšleháme s malou špetkou soli do tuha a poté přidáme tuňáka, u kterého jsme si předtím slili šťávu. Poté znovu promixujeme a tuto hmotu rozetřeme do formy, vyložené pečícím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme zhruba 10 minut.

Mezitím si nakrájíme žampiony a olivy. Korpus na pizzu si vyndáme, potřeme ho rajčaty, posypeme oregánem a osolíme a navrch poklademe olivy a žampiony. Vrátíme do trouby a pečeme ještě zhruba 8-10 minut. Nakonec posypeme čerstvou bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat