středa 26. srpna 2015

Jogurtová rýže s broskvovou marmeládou a sorbet


























Marmeláda bez vaření:
0,5 kg zralých broskví
1 lžíce chia semínek

Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté rozmixujeme a přidáme lžíci chia semínek. Promícháme a necháme v lednici přes noc. Komu by se zdálo málo sladké, tak může přisladit například agávovým sirupem. Já měla extra zralé domácí broskve, takže přislazování nebylo potřeba.


























Jogurtová rýže pro 2 osoby:
120 g rýže natural
400 g bílého jogurtu
1 lžíce javorového sirupu

Rýži si uvaříme dle návodu na obalu klasicky v hrnci či v rýžovaru (na ten nedám dopustit) a necháme vychladnout. Poté smícháme s jogurtem a javorovým sirupem. Podáváme s broskvovou chia marmeládou a ovocem. Já si většinou rýže uvařím víc jako přílohu a zbytek si dám ke snídani právě s jogurtem, javorovým sirupem a ovocem.




























Naprosto výborný a osvěžující nápoj, vhodný například ke svačině. Je velice jednoduchý, avšak zde naprosto platí přísloví, že v jednoduchosti je síla. Obzvlášť přijde k chuti ve velkém vedru.

Broskvový sorbet:
0,5 kg zralých broskví
cca 20 kostek ledu

Broskve opět oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté rozmixujeme s ledem a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat