středa 14. října 2015

Pohankovo-tvarohové noky se švestkovým přelivem a mákem






























2 porce:
250 g tvarohu v alobalu
100 g pohankové mouky
1 vejce

přeliv:
cca 10 švestek
1/2 lžičky skořice
1/2 lžíce datlového či jiného sirupu

dále:
mák na posypání
sůl do vody na vaření

Tvaroh zpracujeme s vejcem a moukou do hladkého těsta a poté pomocí dvou lžiček tvarujeme noky (myslím, že by to šlo i haluškovačem), které vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně 8 minut.

Mezitím si svaříme švestky. Já jsem je nakrájela na drobné kostičky, posypala skořicí a dala na dvě minuty na plný výkon do mikrovlnné trouby. Kdo chce může je svařit na plotně. Poté je rozmačkáme vidličkou a osladíme sirupem, já použila datlový.

Noky naservírujeme na talíř, přelijeme švestkovým přelivem a posypeme mákem.


Žádné komentáře:

Okomentovat