pátek 9. října 2015

Zapečený lilek s rajčaty a sýrem
























Pro 2 osoby:
1 větší lilek
1 lžíce oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 konzerva drcených rajčat
2 lžičky sušené bazalky
1 lžička oregana
sůl, pepř
100 g sýra např. gouda light
čerstvá bazalka
+ zakysaná smetana či bílý jogurt k podávání

Nejprve si vydlabeme lilky a posolíme jak vnitřky, tak vydlabanou dužinu a necháme zhruba 30 minut "vypotit". Poté opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.

Na pánev si nalijeme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme na kostičky nakrájenou dužinu lilků a orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme bazalku a sušené oregano. Nakonec vmícháme drcená rajčata a popřípadě ještě dokořeníme a přidáme i čerstvou nakrájenou bazalku.

Troubu si předehřejeme na horký vzduch na 190°C. Lilky si naplníme rajčatovou směsí a dáme péct na zhruba 25 minut. Poté posypeme sýrem (já použila goudu light, ale můžete použít téměř jakýkoliv sýr dle vašeho gusta. Výborné je to například i s mozzarellou nebo parmezánem) a dáme zapéct ještě na 5 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat