sobota 19. prosince 2015

Zdravější linecká srdíčka

Kdo chce zkusit o něco málo zdravější verzi klasického lineckého cukroví, určitě neudělá chybu, když zvolí tento recept z celozrnné a pohankové mouky. Originální recept naleznete na stránkách Kitchenette, odkaz ZDE.

Ingredience:

100 g celozrnné pšeničné mouky + na podsypání
100 g pohankové mouky
125 g másla
60 g třtinového cukru
1 žloutek

Nejprve si do mixéru nasypeme třtinový cukr a promixujeme, aby se z krystalového stal moučkový. Poté přidáme cukr k ostatním surovinám a zpracujeme v hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici ideálně přes noc.

Druhý den těsto vyválíme na pomoučněném vále, kdy můžeme použít různé dekorační šablony na marcipán, krajku, či speciální váleček k vytvoření reliéfu na těstě. Kdo chce, nechá těsto hladké.

Poté vykrajujeme srdíčka či jiné tvary a přendáme na plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 8 minut. Srdíčka můžete nechat jen tak, nebo je slepit nějakou kvalitní marmeládou s vysokým obsahem ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat