Zima by nebyla zimou bez hor a zimních sportů. I letos jsme navštívili Alpy, tentokrát městečko Wörgl a lyžařské středisko
SkiWelt Hopfgarten im Brixental, které je poměrně rozsáhlé a zajímavostí je třeba vesnička s
Iglú, ve které je ledový bar a zároveň i slouží i jako hotel.
K lyžování patří samozřejmě i dobré jídlo, kterého mají v místních hospůdkách na svazích požehnaně. Kromě kynutého knedlíku, plněného povidly, přelitého pudinkem a posypaného mákem s cukrem tzv.
Germknödel (
RECEPT ZDE) je můj favorit také císařský trhanec neboli
Kaiserschmarrn (
RECEPT ZDE) obvykle podávaný s jablečným pyré, ale dobrý je například i v létě s rozmačkanými jahodami.
 |
Rattenberg
|
 |
SkiWelt Hopfgarten im Brixental |
 |
Speckknödelsuppe |
Rakousko je nádherná země. Když jedeme do Chorvatska, tak se tam na dva až tři dny zastavíme, abychom si odpočinuli a podívali se taky někam jinam. To samé na zpáteční cestě. Tím, že jezdíme pod stan , sami si vaříme na vařiči, tak ušetříme hodně peněz a můžeme si pak dovolit delší dovolenou :-) .
OdpovědětVymazat