Rakousko Hopfgarten

Zima by nebyla zimou bez hor a zimních sportů. I letos jsme navštívili Alpy, tentokrát městečko Wörgl a lyžařské středisko SkiWelt Hopfgarten im Brixental, které je poměrně rozsáhlé a zajímavostí je třeba vesnička s Iglú, ve které je ledový bar a zároveň i slouží i jako hotel.

K lyžování patří samozřejmě i dobré jídlo, kterého mají v místních hospůdkách na svazích požehnaně. Kromě kynutého knedlíku, plněného povidly, přelitého pudinkem a posypaného mákem s cukrem tzv. Germknödel (RECEPT ZDE) je můj favorit také císařský trhanec neboli Kaiserschmarrn (RECEPT ZDE) obvykle podávaný s jablečným pyré, ale dobrý je například i v létě s rozmačkanými jahodami.

Rattenberg



Kaiserschmarn mit Apfelmus


 Germknödel mit Vanillesoße und Mohn

SkiWelt Hopfgarten im Brixental

Speckknödelsuppe


Komentáře

Oblíbené příspěvky